Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2: Υπάρχει υποστροφή αρκεί να…

Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2

Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει με συνέπεια ότι τα πρώτα χρόνια μετά τη διάγνωση του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 παρουσιάζεται μια ευκαιρία για μακρόχρονη υποστροφή της νόσου, εφόσον χαθεί τουλάχιστον το 10% του σωματικού βάρους.

Δίαιτα και σωστή διατροφή μπορούν να ανστρέψουν τον διαβήτη τύπου 2 εν τη γεννέση του.
Δεν είναι βέβαια τί τρωμε και πόσο τρώμε αλλα και κάθε πότε τρώμε

Το να τρώμε οτιδήποτε μέσα σε ένα 8ωρο βοηθά να πέσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αν η διάγνωση γίνει νωρίς σε συνδυασμό με απώλεια κιλων να επανέλθει ο οργανισμός.

Μην αφήνεις το χρόνο να περνά! Ενημερώσου από τον γιατρό σου

Δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρχουν άνθρωποι που, χάρη σε αυτό ακριβώς το είδος ανοσοκυττάρου, έχουν ήδη τέλεια ανοσία απέναντι σε οποιονδήποτε καρκίνο. «Το κύτταρο αυτό μπορεί να είναι πολύ σπάνιο ή μπορεί να το έχουν πολλοί άνθρωποι, αλλά για κάποιο λόγο να μην είναι ενεργοποιημένο. Απλώς δεν γνωρίζουμε ακόμη», ανέφερε. Έως σήμερα υπάρχουν ορισμένες νέου τύπου αντικαρκινικές ανοσοθεραπείες, όπως οι CAR-T και TCR-T, αλλά έχουν σχετική αποτελεσματικότητα μόνο σε λίγα είδη καρκίνου, ιδίως στη λευχαιμία, ενώ δεν έχουν ιδιαίτερα οφέλη για τους συμπαγείς όγκους, που είναι και συχνότεροι. Επίσης είναι αρκετά εξατομικευμένες θεραπείες, πράγμα που αποτελεί πλεονέκτημα όσον αφορά την καταλληλότητα τους για συγκεκριμένα άτομα, αλλά και μειονέκτημα όσον αφορά το εύρος των ασθενών που μπορούν να επωφεληθούν. Το νέο κύτταρο προσκολλάται σε ένα μόριο (MR1) των καρκινικών κυττάρων, που είναι κοινό στους ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο μια μελλοντική θεραπεία μπορεί να «δουλεύει» για τους περισσότερους καρκίνους, αλλά και για όλους σχεδόν τους ανθρώπους. Τα πρώτα πειράματα σε ποντίκια, όπου εισήχθησαν τα νέα Τ-κύτταρα, άφησαν «ενθαρρυντικά» αποτελέσματα εξάλειψης των καρκινικών όγκων. Ο Σιούελ δήλωσε ότι η πρόοδος αναμένεται να είναι γρήγορη, όσον αφορά τη δοκιμή και ανάπτυξη μιας πιθανής νέας θεραπείας. Οι πρώτες δοκιμές σε καρκινοπαθείς τελικού σταδίου αναμένεται να ξεκινήσουν φέτος τον Νοέμβριο, εφόσον οι επόμενες εργαστηριακές δοκιμές δείξουν ότι η θεραπεία είναι ασφαλής.

Καρκίνος: Βρέθηκε τυχαία ανοσοποιητικό κύτταρο που μπορεί να οδηγήσει στη θεραπεία όλων των καρκίνων

Σακχαρώδης Διαβήτης

Διαβήτης: Διατροφικές συστάσεις για το Σακχαρώδη Διαβήτη