ΟΗΕ: Το «επεισόδιο» Χριστοδουλίδη – Τσαβούσογλου μπροστά στους δημοσιογράφους

0
21

Έναν «‘ατυπο» δημόσιο διάλογο στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, είχαν ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα, την ώρα που ο κ. Τσαβουσογλου έκανε δηλώσεις στον Τύπο, από το σημείο πέρασε ο κ. Χριστοδουλίδης και είπε στους δημοσιογράφους «μην πιστεύετε ότι σας λέει». Μάλιστα απευθύνθηκε προς τον κ. Τσαβούσογλου και του είπε ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση από την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία» και να παροτρύνει τον κ. Τσαβούσογλου να δώσουν τα χέρια και να συμφωνήσουν ότι προχωρούν.

Η άτυπη αυτή συνάντηση έλαβε χώρα λίγο πριν πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνάντηση Δένδια – Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης έθεσε στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών το ερώτημα γιατί δεν συμφωνούμε αμέσως τους όρους αναφοράς και χρειαζόμαστε την πενταμερή. Ο κ. Τσαβούσογλου επικαλέστηκε περσινές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και είπε ότι πρέπει να ξεκαθαριστούν τα πράγματα, καθώς και να τα συζητήσουν άτυπα και με την Ελλάδα.

Τότε, ο κ. Χριστοδουλίδης του είπε: «Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Ας σφίξουμε τα χέρια τώρα ότι συμφωνούμε και να προχωρήσουμε».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΟΣΜΟΣ, ΚΥΠΡΟΣ, ΜΕΒΛΟΥΤ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ, VIDEO, ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here