Αιφνιδιασμός Δούρου: Έκτακτη συνεδρίαση του ΕΔΣΝΑ για επέκταση ΧΥΤΑ Φυλής

0
37

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου συγκάλεσε συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ σήμερα 01 Αυγούστου 2019 ημέρα Πέμπτη προκειμένου να αποφασίσει την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής καθώς και για τη διενέργεια διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της.

Υπενθυμίζουμε ότι χτες Τετάρτη αναβλήθηκε η συνεδρίαση του του ΕΔΣΝΑ για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής, έπειτα από την κατάληψη που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στους δήμους και φορείς της περιοχής στον 5ο όροφο του κτηρίου του Συνδέσμου, όπου επρόκειτο να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή. 

Συγκεκριμένα η Εκτελεστική Επιτροπή θα εγκρίνει σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη τη:

1. Λήψη απόφασης για την έγκριση των όρων της προκήρυξης για τη διενέργεια ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού με διαδικασία ανταγωνιστικής διαπραγμάτευσης για τη σύναψη σύμβασης με αντικείμενο την «Μελέτη, κατασκευή έργων για την α’ φάση αποκατάστασης της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και μεταβατικής διαχείρισης αποβλήτων» (εισηγητής Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Δ.Υ.π.Α, κ. Πετρόπουλος).

2. Λήψη απόφασης για έγκριση της τεχνικής έκθεσης με τίτλο «Τεχνική έκθεση του έργου «Εργασίες διαμόρφωσης, διευθέτησης & εξομάλυνσης πρανών κυττάρων του ΧΥΤΑ Φυλής» και τροποποίηση της Σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ1.α του Ν. 4412/2016 (εισηγητής Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Δ.Υ.π.Α. κ. Πετρόπουλος).  

Με αφορμή την κίνηση της κ. Δούρου, το Συνδικάτο ΟΤΑ με ανακοίνωση  του, ασκεί σκληρή κριτική και σημειώνει:

Η κατάντια τους δεν έχει όρια. Στα μουλωχτά και σαν τον κλέφτη η Δούρου κάλεσε εν κρυπτώ την Πέμπτη 1η του Αυγούστου το μεσημέρι στις 14:30 έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ με σκοπό την επέκταση της χωματερής του ΧΥΤΑ Φυλής.

Με τη συγκεκριμένη πράξη η Δούρου έκανε σήμερα παράδοση – παραλαβή στον Πατούλη με επέκταση της χωματερής, την ιδιωτικοποίηση της, αδιαφορώντας για τη ζωή των εργαζομένων και των δημοτών.

Στη χθεσινή κινητοποίηση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ και φορέων της Δυτικής Αττικής κρυβόντουσαν, σήμερα εμφανίστηκαν.

Τους δηλώνουμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Οι εργαζόμενοι και οι δημότες θα ακυρώσουν στη πράξη τη συγκεκριμένη απόφαση της απερχόμενης και της επερχόμενης διοίκησης του ΕΔΣΝΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here